<
Geld verdienen met Bitcoin

Bijverdienen met Bitcoin? Ik leg je uit hoe!

Enkele maanden geleden heb ik kennis gemaakt met de Bitcoin. Ik was er heilig van overtuigd dat er andere manieren zijn om geld te verdien dan werken. Na wat Googlen kwam ik uiteindelijk onder andere terecht bij de Bitcoin. Ik als “absolute leek” heb hier een aardig zakcentje mee bij verdiend en in dit blog wil ik uitleggen hoe dit ook voor jou toegankelijk is.

Wat is de Bitcoin

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen praten over de Bitcoin. Vrienden, collega’s of op het nieuws. Iedereen heeft het er wel eens over. We weten inmiddels denk ik allemaal wel dat de Bitcoin een digitale munt is, maar daar blijft het voor de meeste ook bij. Wat is dat dan, wat heb je nodig en misschien wel het belangrijkste, wat kan je er nou doen met Bitcoins of andere cryptomunten?

Ik zal bij het begin beginnen

De Bitcoin is de allereerste cryptovaluta en is ontworpen als een peer-to peer betaalsysteem. Dit betaalmiddel zou parallel naast het huidige betaalsysteem moeten kunnen bestaan. De koers van de Bitcoin fluctueert op de markt. Dat betekend dat de waarde kan stijgen maar ook kan dalen.

Hoe koop je Bitcoin

Er zijn 3 mogelijkheden om Bitcoin te kopen. Je kunt ze via een online wisselkantoor kopen zoals bijvoorbeeld bij btcdirect.nl. Je kunt in euro’s betalen en afrekenen via Paypal. Er zijn ook Bitcoin ruilbeurzen (Exchange). Dit is niet de meest voordelige manier want voor het ruilen wordt een commissie gevraagd. Een voorbeeld hiervan is Coinbase. Het overkopen van iemand anders behoort ook tot de mogelijkheden. Hier zijn speciale online marktplaatsen voor zoals Bitcoin-otc. Mensen bieden hier hun Bitcoin te koop aan.

Je hebt een wallet nodig

Om je Bitcoin op te kunnen slaan heb je een wallet nodig. Een wallet moet je zien als een soort portemonnee maar dan digitaal. Het is dus een plek waar jij je digitale munten in op kan bergen. Er zijn 3 soorten wallets:

  • De hardware wallet. Dit is een wallet die je fysiek in je hand kunt houden en ziet er uit als een USB stick. Dit is een heel veilig systeem want zolang hij niet in de handen van iemand anders komt kan hij niet gehackt worden.
  • Daarnaast heb je nog een sofware wallet. Dit kan in de vorm van een app zijn of je logt in op de desbetreffende pagina met je wachtwoord. Dit systeem is minder veilig want het is erg gevoelig voor hackers.
  • Als 3e optie heb je de papieren wallet. Bij de paperwallet bewaar je je Bitcoins offline. Een bitcoin wallet bestaat uit een ‘public key’ en een ‘private key’. Het idee van de paper wallet is dat jouw private key op papier staat en er voor zorgt dat er online geen spoor aanwezig is van jou Bitcoin.

Wat kan je nou eigenlijk allemaal doen met Bitcoin

Het mooie aan Bitcoins is eigenlijk dat iedereen er gebruik van kan maken. Je kunt op steeds meer plaatsen virtueel en fysiek met Bitcoin of andere cryptocurrency betalen. En het aantal bedrijven waar je kan betalen groeit snel. Je kan bijvoorbeeld al betalen bij Bol.com, refurbished.nl en thuisbezorgd.nl, er komen steeds meer winkels bij.

Handelen in Bitcoin

Handelen in Bitcoin of andere cryptocurrency is ook een mogelijkheid die je veel geld op kan leveren. Helaas kan je hier ook veel geld mee verliezen als je niet weet wat je doet. Voordat je hiermee gaat beginnen is het dus belangrijk dat je je eerst goed wegwijs maakt met het investeren in cryptogeld. Hiervoor heb ik een online cursus gevolgd en heb ik alles geleerd wat met cryptocurrency te maken heeft.

Online cursus volgen

Als jij ook wil leren hoe je moet handelen in Bitcon en andere cryptocurrency’s om zo wat extra’s bij te verdienen dan adviseer ik je eerst een cursus te volgen.

Alles over crypto beginnerscursus

Als jij net als ik:

  • Geen beginnersfouten wilt maken die je uiteindelijk meer geld gaan kosten dan dat het je oplevert.
  • Graag een leuk extra inkomsten wilt hebben of je vanaf je laptop overal ter wereld een inkomen wilt generen
  • vind dat alles in de crypto wereld nieuw is voor je en je geen tijd wilt verliezen wanneer je dit allemaal zelf moet uitzoeken
  • je toekomst wilt veilig stellen door nu te investeren in kennis over de valuta van de toekomst.
  • Heel erg graag kennis wil vergaren over Bitcoin en andere cryptocurrency’s maar je niet zo goed weet waar je moet beginnen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *